Åre 17.-24.2.2018

 • Åre 17.-24.2.2018

  Åre 17.-24.2.2018

 • Åre 17.-24.2.2018

  Åre 17.-24.2.2018

Hiihtolomalla järjestetään lasketteluripari Åressa. Matkaamme bussilla Turkuun ja siitä Viking line -laivalla Tukholmaan ja bussilla Åreen. Majoitumme Fjällsätra -hotellissa Åren rinteiden lähettyvillä. Åre on yksi pohjoismaiden suurimmista laskettelukeskuksia ja siellä on yli 100 rinnettä ja pisin niistä on yli 6 km pitkä. Laskettavaa siis riittää. 

 

Ajankohta

17.-24.2.

Konfirmaatio

21.4. klo 12 Roihuvuoren kirkko

Hinta

590 €

 

Yleistä

Yleisimpiin kysymyksiin löydät vastauksen tämän linkin takaa: Rippikoulu FAQ

Leiriin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä aina kyseisen leirin vetäjiin. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Åren riparilaisille ja isosille sekä heidän vanhemmilleen lähetetään tärkeää tietoa riparin leirijaksosta sisältävä leirikirje sähköpostitse viikolla 5.  

 

Kaikki Åren riparin tapaamiset (läsnäolo pakollinen):
 

- la 9.12. klo 10-16 opetuspäivä Tammisalon kirkossa                                            (seurakunta tarjoaa riparilaisille lounaan ilmoitetut allergiat huomioiden)

HUOM: nuorten ja vanhempien info klo 10-12 Tammisalon kirkossa (jomman kumman huoltajan paikallaolo on välttämätön)

 

- su 10.12. klo 10-16 opetuspäivä Laajarannassa (Humalniementie 15)            (seurakunta tarjoaa riparilaisille lounaan ilmoitetut allergiat huomioiden)

 

- pe 12.1. klo 18-20 Parkki eli nuortenilta Laajarannassa (Humalniementie 15)

 

- su 14.1. klo 12 gospelmessu Laajasalon kirkossa (ole paikalla viim. klo 11.55)

 

- su 28.1. klo 10 messu Roihuvuoren kirkossa (ole paikalla viim. klo 9.55)

 

- la 3.2. klo 10-16  opetuspäivä Laajarannassa (Humalniementie 15)                (seurakunta tarjoaa riparilaisille lounaan ilmoitetut allergiat huomioiden)

 

- ke 7.2. klo 18 arkkikirkko Roihuvuoren kirkossa

 

-  pe 9.2. klo 20-22 Parkki eli nuortenilta Laajarannassa (Humalniementie 15)

 

- leirijakso 17.-24.2.

 

- la 17.3. klo 10-16 opetuspäivä Laajarannassa                                                    (seurakunta tarjoaa riparilaisille lounaan ilmoitetut allergiat huomioiden)

 

- pe 20.4. klo 17.00-18.30 konfirmaatioharjoitus Roihuvuoren kirkossa

 

- la 21.4. klo 12.00 konfirmaatio Roihuvuoren kirkossa 

                HUOM: valokuvaus Roihuvuoren kirkossa klo 10.30

 

Kaikki tapaamiset on tärkeitä ja pakollisia. Jokainen niistä tulee olla suoritettuna ennen kuin nuori voi osallistua konfirmaatioon.

 

Lähtö leirille ja paluu takaisin:

Lähtö lauantaina 17.2.
Nuoret ovat Roihuvuoren kirkolla pakkaamassa mukaan otettavia tavaroita bussiin klo 16.00. Lähtö on klo 16:30. (Bussi ei voi jäädä odottamaan myöhästyjiä, joten olethan paikalla hyvissä ajoin.)

Paluu lauantaina 24.2. n. klo 23.30 Roihuvuoren kirkolle.

     

Mitä tulee pakata mukaan riparille?

Leirijaksolle pakkaaminen kannattaa aloittaa todella hyvissä ajoin. Alla oleva lista on avuksi pakkaamisessa, mutta jokaisen tulee itse miettiä, mitä kaikkea leirijakson aikana tarvitsee.

Tiivistetty lista:
 • Reppu meno- ja paluumatkalle, sillä bussin tavarasäilytystilaan ei pääse matkojen aikana (reppuun kaikki vuorokauden sisällä tarvittava - muista esim. omat lääkkeet!)
 • Raamattu (seurakunnalta, srk huolehtii Raamatun kuljettamisesta Åreen)
 • Vihko (seurakunnalta, srk huolehtii Raamatun kuljettamisesta Åreen)
 • Omat muistiinpanovälineet (ainakin kynä ja kumi)
 • Mukavat sisä- ja ulkovaatteet
 • Laskettelu-/lautailuvälineet (mahdollista vuokrata myös Åresta omalla kustannuksella) sekä lasketteluun soveltuva vaatetus
 • Huom: Kypäräpakko laskettelurinteissä
 • Henk.koht. hygieniavälineet (pyyhe, shampoo, saippua, hammasharja yms.)
 • Mahdolliset lääkkeet (Burana yms.)
 • Rahaa (euroja ja Ruotsin kruunuja) – mieti, paljonko rahaa tarvitset koko matkan aikana
 • Passi / kuvallinen henkilökortti
 • Kelan eurooppalainen sairaanhoitokortti
 • Välipalaa?
 • Matkalukemista tai pelejä? (+ bussi- ja laivamatkoilla on rippikouluun kuuluvaa työskentelyä)
 • Bussimatkoille esim. tyyny/niskatyyny, korvatulpat
(perjantain 23.2. ja lauantain 24.2. välisen yön vietämme bussissa heräten aamulla Tukholmasta Viking Linen satamasta)
 • Mitä muuta?
 • Paljon reipasta leirimieltä :)

Vakuutus:

Seurakunta on ottanut jokaiselle nuorelle matkavakuutuksen onnettomuuksien varalta.  Jos nuori sairastuu leirin aikana, vanhempiin otetaan heti yhteys. Tarvittaessa kuljetus lähimpään sairaalaan.

Ulkoläksyt:

Ulkoläksyt opetellaan ja suoritetaan yksitellen, joko ennen leiriä tai leirijakson aikana. Rippikoulun kaikki mahdolliset ulkoläksyt löytyvät tästä.  Åren rippikoululaiset suorittavat ulkoa seuraavat ulkoläksyt: Kymmenen käskyä & Uskontunnustus & Isä meidän -rukous & Pienoisevankeliumi.

Laskutus:

Lasku leirijaksosta tulee postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun osoitteeseen. Lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Mikäli tarvitset taloudellista tukea maksun suhteen, ota yhteys diakoniatyöntekijöihin laskun saatuasi.

Ohjeita yhteydenottamiseen:

a) Ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään mahdollisimman pian laskun saatuasi.

b) Sovi aika, milloin tapaatte. 

c) Tapaamisessa selvitetään perheen taloudellinen tilanne eli tulot ja menot. Tuen saamiseksi rippikoulun leirimaksuun ei edellytetä, että maksuun olisi pyydetty ensin avustusta sosiaalitoimistosta.

d) Diakoniatyöntekijän kanssa voi sopia myös leirimaksun maksamisesta osissa. Saat toimintaohjeet oman alueesi diakoniatyöntekijältä.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lasketteluvarusteiden vuokraajia koskevaa infoa:

Laskettelupäiviä Åren riparilla on kolme (20.-22.2.). Jos nuoren tarvitsee vuokrata Åresta joitakin lasketteluvarusteita (huom.: kaikkia riparille osallistuvia koskee kypäräpakko), voi nuori halutessaan sitoutua niiden vuokraamiseen Roihuvuoren seurakunnan kautta. Kaikille viimeistään la 27.1. ilmoittautumislomakkeen (linkki alla) kautta lasketteluvarusteiden vuokraamistarpeesta ilmoittaneille Åren riparin riparilaisille ja isosille vuokrataan Roihuvuoren seurakunnan kautta heidän tilaamansa lasketteluvarusteet.

Roihuvuoren seurakunta välittää pyydetyt vuokraamista varten tarvittavat tiedot lasketteluvarusteiden vuokrausfirmalle pian la 27.1. jälkeen. Lasketteluvarusteiden vuokrausfirmalle välitettäviin tietoihin kuuluvat nuoren etunimi, sukunimi, ikä, pituus, paino, laskettelumonon koko sekä vuokrattaviksi ilmoitetut lasketteluvarusteet.

Ilmoittautuminen lasketteluvarusteiden vuokraajaksi tarkoittaa sitoutumista maksamaan vuokrattaviksi ilmoittamistaan varusteista. Jos nuori sairastuu tai ei mistä tahansa muusta syystä johtuen käytäkään vuokraamiaan lasketteluvälineitä, tulee siitä huolimatta maksaa lasku niistä lasketteluvarusteista, joiden vuokraamisesta on tämän ilmoittautumisen kautta ilmoitettu. Tämä käytäntö johtuu siitä, että Roihuvuoren seurakunnan pitää maksaa vuokrattaviksi ilmoitetut varusteet etukäteen.

Jos nuori hukkaa tai rikkoo vuokraamiansa lasketteluvarusteita, tulee nuoren maksaa itse niistä aiheutuvat kulut lasketteluvarusteiden vuokrausfirmalle.

On mahdollista, että Roihuvuoren seurakunta saa noin 20 prosentin alennuksen normaaleista vuokraushinnoista. Normaalit vuokraushinnat löytyvät seuraavalta nettisivulta: https://www.skistar.com/sv/Are/Skiduthyrning/Produkter-priser/

Kukin lasketteluvarusteiden vuokraamiseen sitoutunut maksaa Roihuvuoren seurakunnalle sen verran kuin mitä hänen vuokraamansa lasketteluvarusteet ovat maksaneet Roihuvuoren seurakunnan etukäteisyhteistilauksessa (mahdollinen alennus huomioituna).

Lasku vuokratuista lasketteluvarusteista lähetetään postitse maksajan tietojen yhteydessä annettuun osoitteeseen Åren riparin leirijakson jälkeen.

Mahdollisia kysymyksiä voi esittää Essille.

Ilmoittautuminen lasketteluvarusteiden vuokraajaksi on onnistunut, kun olet saanut ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen järjestelmän automaattisesti lähettämän vahvistusviestin.

Ilmoittautumislinkki: https://hsrkyssl.helsinginseurakuntayhtyma.fi/ilmoittautuminen/enrolmentclient/form.aspx?Key=7EB7000898B62AEC2FFC2D9F03E3DA40

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Konfirmaatio:
Konfirmaatioharjoitus pe 20.4. klo 17.00-18.30 Roihuvuoren kirkossa.
Leirin konfirmaatio on la 21.4. klo 12 Roihuvuoren kirkossa. Tilaisuus kestää noin 1h 15min. Konfirmaatioissa kaikki eivät aina mahdu istumaan. Varmistat istumapaikan tulemalla ajoissa.

 

Valokuvaus
Valokuvaus tapahtuu 1,5 tuntia ennen konfirmaatiota. Jokaisen konfirmoitavan on oltava kirkolla klo 10:30, jolloin otetaan yksittäis- ja ryhmäkuva. Valokuvaaja tuo ruusut mukanaan. Toimintaperiaate on sama kuin koulukuvauksissa; nuoret saavat valokuvafirmalta sähköpostitse tunnukset, joilla pääsee katsomaan ja tilaamaan haluamansa kuvat. Kuvat tulevat postissa muutaman viikon kuluttua tilauksesta.


Vetäjät
Essi Lyytinen (p. 0504152103, essi.lyytinen(at)evl.fi)
Vesa Engström
Petra Harju


Raideri
Nani Alanen

Isoset
Pyry E.
Henri H.
Eva K.
Emilia P.
Jetro P.